Efficiënt leren met moderne en actuele leermiddelen
Toegankelijk en boordevol afbeeldingen, animaties en video's
Wekelijks examen doen op meer dan 10 locaties in Nederland

VCA proefexamen

Wilt u uw kennis over de veiligheid op de werkvloer op de proef stellen door een VCA proefexamen te maken? Dan bent u bij VCAles.nl bij het juiste adres. U kunt een online proefexamen maken voor zowel de categorie Basis als de categorie VOL. Tevens hebben ude VCA proefexamens die als PDF beschikbaar zijn. Deze kunt u onderdaan deze pagina vinden en downloaden.


VCA VOL proefexamen


Bent u een operationeel leidinggevende bij een aannemer en wilt u zich voorbereiden op het VCA VOL examen zodat u straks dit diploma kan bemachtigen? Dan doet u er goed aan een VCA VOL cursus te overwegen. Hiermee bereidt u zich goed voor op de stof die u moet kennen om te slagen voor het examen. Als u denkt dat u er klaar voor bent, kunt u een gratis proefexamen maken waarmee u uw kennis kunt testen. Succes!

VCA VOL proefexamen

VCA BASIS proefexamen


Bent u werkzaam bij een VCA gecertificeerd bedrijf en nog niet in het bezit van een VCA diploma? Leer dan de stof en maak op deze site een VCA Basis proefexamen. Hiermee kunt u er voor uzelf achter komen of u goed genoeg geleerd heeft om straks op een examenlocatie te slagen voor uw VCA diploma. Klik op 'VCA Basis proefexamen' om het proefexamen te maken.

VCA Basis proefexamen

Online proefexamen

Wij hebben een compleet digitale versie van het echte VCA examen gemaakt die u kunt gebruiken als online VCA proefexamen. Door het maken van zo’n examen kunt u er goed achterkomen of u goed genoeg geleerd heeft om te slagen voor uw examen. Ook zult u zien dat de examenvragen van ons proefexamen sterk overeen komen met het uiteindelijke examen waardoor u zich tegelijkertijd ook goed voorbereid op uw VCA examen. Een belangrijke tip is om eerst de stof goed te leren en daarna pas het proefexamen te maken. Want de vragen van het proefexamen blijven hetzelfde en omdat u de motivatie van de antwoorden kunt lezen, heeft het niet veel zin om het examen keer op keer opnieuw te maken.

VCA proefexamens op PDF

In aanloop naar het echte VCA examen, kunt u een aantal oudere VCA examens downloaden om na te gaan of u de stof goed genoeg beheerst om straks te slagen voor het echte VCA examen.

Elk jaar worden er nieuwe examens op PDF beschikbaar gesteld. Het nadeel van deze examens ten opzichte van de online examens, is dat u zelf de tijd moet bijhouden omdat er bij het uiteindelijke examen ook een tijd afloopt. Daarnaast is het ook verstandig om de examens te printen zodat u de examens kunt maken op een rustige locatie zonder dat u afgeleid wordt.

Schrijf bij het printen van de PDF’jes de volgende gegevens ergens op zodat u daar rekening mee kunt houden:
  • Het Basis VCA examen duurt 60 minuten en bevat 40 vragen. Hiervan moet u er 28 goed beantwoorden om te slagen.
  • Het VCA VOL examen duurt maximaal 105 minuten en bevat 70 examenvragen. Van de 70 vragen moet u er minimaal 49 goed beantwoorden om te slagen.
VOL VCA 2014 PDF

Basis VCA 2014 PDF