Efficiënt leren met moderne en actuele leermiddelen
Toegankelijk en boordevol afbeeldingen, animaties en video's
Wekelijks examen doen op meer dan 10 locaties in Nederland

VCA Basis proefexamen
Klik op de knop hieronder om het gratis VCA Basis examen te starten.


VCA Basis proefexamen

Wilt u een 100 procent gratis online VCA basis proefexamen maken? Dan bent u op VCAles.nl bij het juiste adres. Met ons online proefexamen kunt u uw kennis over de B-VCA theorie testen. Wat vooral handig is is om te testen of u goed genoeg geleerd heeft om straks op de examenlocatie ook te slagen voor uw VCA Basis diploma.

U kunt het VCA Basis proefexamen direct starten door op de knop ‘Start VCA Basis proefexamen’ te drukken. Na het drukken op de knop opent er een popup in uw browser met het examen.

Nadat u alle examenvragen beantwoord heeft, krijgt u de uitslag. Bent u geslaagd? Gefeliciteerd! U maakt dan ook een goede kans om straks op de examenlocatie ook te slagen. Bent u gezakt? Jammer. U kunt uw slagingskans verhogen door de cursus op VCAles.nl te volgen.

Wat uw uitslag ook is, het is altijd aan te raden om goed te kijken naar de antwoordmotivaties van alle examenvragen. Elke examenvraag die u met ons examensysteem maakt, kunt u letterlijk terugverwachten in het uiteindelijke examen. Het is dus aan te raden om elke examenvraag goed te onthouden zodat u de vragen die hetzelfde zijn straks goed beantwoord.

Meer proefexamens?

Na het maken van het gratis VCA proefexamen, heeft u wellicht interesse in meer oefenmateriaal om uw VCA examen mee voor te bereiden. U komt na het proefexamen op een pagina waarbij u kunt kiezen uit verschillende cursuspakketten. Met zo'n cursus kunt u de theorie goed onder de knie krijgen. Ook kunt u ervoor kiezen om een cursus inclusief examen te bestellen. Op die manier kunt u ook gelijk uw examen inplannen.